אתר זמני חדש לפעילות הקהילה של:
בית מרכז לקשיש בו אנו מקיימים פעילות הקהילה בשנים האחרונות נסגר לתיקוני מים וביוב. ביום שלישי אחרון מספר חברים של הקהילה, העבירו לחדר שבקומה הראשונה, הציוד שאנו רגילים להשתמש עבור התפילות. הכניסה למתקן היא דרך השער באזור החניון (קוד השער 2580).
תודה מקרב לב לנטע קושמרו, פיליפ (מנקה הנוכחי שלנו) פיטר קריב וסטיוארט ספר שעזרו רבות. חשוב גם הסיוע האופרטיבי של יפתח שפיר ורות ריטרבנד.
מקווים שהמעבר הבא יהיה לבית הכנסת החדש.
—-
טול חנוכה
אנו מארגנים טיול קהילתי עם הדרכה. המקום בו נטייל הוא "תל גזר". קצת הסבר: "אי שם במרכז הארץ מסתתרת לה פנינה לא מאוד מוכרת, שמשלבת 360 מעלות של נוף עם היסטוריה עשירה של למעלה מ-43 ערים שמגובבות זו על זו. תל גזר עמד מאז ומתמיד על צומת דרכים ועל מרכזיותו יעידו הממצאים המרתקים שמצאו בו, כולל כתובת גזר, שערי שלמה, מפעל המים הקדום ואתר המצבות המסתורי. נספר את סיפורו של התל בתקופות השונות ונמשיך ממנו למעיין קטן שנובע למרגלותיו – עין ירד. במ ידה ויהיה לנו זמן ניסע לרמלה ובה נבקר ב-מגדל הלבן וב-בריכת הקשתות, שני אתרים ייחודיים מן התקופה המוסלמית.
הטיול יתקיים ביום שיש 19 בדצמבר בשעות הבוקר עד הצהריים. מספר המשתתפים מוגבל ל50 איש. לפרטים נוספים ולהרשמה צרו קשר עם הרב ארי בהקדם 0527366386 ravglikin@torat-hayyim.org.il', או דרך הוואטספא של הקהילה.
—–
מהתנועה המסורתית
כנס בינלאומי על הגותו של השל ואסיפה כללית:
בין התאריכים 23-25 לדצמבר 2014, א'-ג' בטבת תשע"ה, יתקיים בירושלים כנס בינלאומי שמטרתו ללמוד ולהעמיק בדיון על הגותו של אברהם יהושע השל וגישתו למסורת ושינוי. הכנס הוא יוזמה של התנועה המסורתית הרואה בהשל מורה דרך רוחני. השל הסמיך דור של רבנים קונסרבטיבים רבים בשנותיו בבית המדרש לרבנים בניו יורק (JTS), כמו כן במשך שנים רבות היה חבר כנסת הרבנים ודובר מרכזי בוועידותיה. שלושת ימי הכנס פתוחים לקהל הרחב.
ביום רביעי, (יומו השני של הכנס), בשעה 13:30 (בזמן הפסקת הצהרים), תיערך אספה כללית של התנועה המסורתית.
מבצעים מיוחדים בבתי מלון בירושלים לימי הכנס, פרטים נוספים והרשמה באתר התנועה המסורתית.
—–
בחיק המשפחה
תחומנו לשרון גולדמן על פטירת אביה ז"ל.
—–
אזכרות
בעלה של אינגה דויד
סבא וסבתא של שרון הלה
אחותו של סיריל סולק
אחיה של יפה אורי
סבתא של סלי איזקוב
אחותה של לאה תדהר
——
הידעת?
בט"ז כסלו ה'תרפ"ה (1924)
חלק ממייסדיה של המושבה הרצליה נמנו עם אנשי "קהילת ציון", קבוצה ציונית מארצות הברית שרכשה אדמות עבור יהודים אמריקניים שתכננו לעלות לארץ. בשנת 1924 עלתה למקום על גבעה שוממה, קבוצה של 7 אנשים ובנתה את הצריף הראשון. אל מייסדיה הצטרפה ב-1925 קבוצה נוספת, קבוצת חקלאים בני מושבות ותיקות, שנקראה "בני בנימין". בין הקבוצה האמריקאית היה גם ש.ז. לוין, לימים ראש המועצה המקומית הרצליה ואביו של יוסף נבו ראש העירייה הראשון.